Taffechan miss Dynamite

Idag skulle jag ridit med Carolina men när vi skulle rida så blåste det så in i bomben också började det faktiskt snöa som de lovat! Tråkigt nog... så jag va inte alls sugen på att ge mig ut och rida om det skulle blivit värre så vi hoppade det. Några timmar senare däremot så va det helt underbart väder. Så jag passade på att ta in Donna och borsta man och svans och göra henne riktigt fin. Sen gick jag och hämtade sadeln och på väg ut ur sadelkammaren så ser jag hur Donna hoppar till som fan och brallar runt lite också hör jag Jacob säga typ " Åååh herregud där stod en häst!" Han blev Minst lika rädd som Donna blev! xD Han öppnade alltså dörren som är precis bredvid gången där Donna stod uppbunden :P Men hon lugnade sig snabbt igen och inten skada skedd :)

Ut till padocken men inte in... vi gick till grinden och där stannade hon och backade och sen bara sprang hon på andra hållet. Och nu har jag ju tagit bort staketet ut mot vägen..! Men hon stannade mitt på gårdsplan och började äta av höet som jag tappat där. Sen gjorde vi så en 4-5 ggr och inga framsteg. Så jag tog tyglarna och ställde mig bredvid sadeln och styrde henne mot padocken och varje gång hon stannade så smackade jag lite också tog hon ett steg. Det gick alltså inte att gå före och leda in henne men när jag gick bakom/bredvid henne och styrde så gick det superfint :)

Sen hängde jag lite på henne och sen hoppade jag upp. Vi skrittade lite mellan koner och över lite bommar. Vi tränade på att stanna och backa och svänga. Hon är jätteduktig på att svänga och hon vet vad stopp betyder men är ganska dålig på att lyssna på det. Så får träna mer på det helt enkelt :P Men hon är superduktigt =)

I övermorgon ska jag nog sätta lite press på henne. Eller ja jag ska försöka få henne att flytta framdelen och bakdelen uppeifrån. Plus att jag ska sätta ut lite markörer där jag ska få henne att stanna. Det är ju mest för att hjälpa mig att göra saker rätt men strunt samma. vi får väl se hur det går ;)

RSS 2.0